Introducció

 Introducción

Producte

Producto

Productes per la Casera

Productos para Colmena

Mel Propietats

Miel Características

Receptes de cuina

Recetas culinarias

Llibre de Visites

Libro de Visitas

S'Avenc , Pòrtol (Marratxí) MALLORCA

 

Cremades i Talls infectats, calma el dolor dels cops, redueix les inflacions, Decolora els “blaus”, neutralitza les Picades d’insectes, Desinfecta els grans de la cara i Alleuja el mal de cap  

 

Ungüent / Bàlsam- Unguento / Bálsamo - Balm / Ointment

Paracels: Philippus Theophrastus von Honhenheim

Descripció

Els bàlsams i ungüents són uns preparats medicinals transmesos per llegendes d’origen antiquíssim. Se’n troben notícies a la Bíblia, en els jeroglífics egipcis i en antics manuscrits  xinesos. Eren portats pels peregrins i la major part de la recepta passava de generació en generació oralment i es diu que ho curaven i que eren bones per a tot. Cada país té les seves, cada comarca guarda algun  secret mes o menys difós, però en tots cas formen part d’una saviesa popular molts de pics oblidada.

L’ungüent “S’Avenc”, que retroba el rastre en tractats de Paracels (metge i alquimista del segle XVI), la composició original es de cera verge d’abella i oli verge d’oliva en la qual s’han dissolt extractes de plantes medicinals (Lavanda, Sàlvia, Romaní, Farigola, Gerani i d’altres), i la hem millorat afegint Echinacea, que fan d’aquest ungüent un bon remei per a moltes de les afeccions externes.

 Indicacions

L’ungüent “S’Avenc” guareix molt bé les  cremades i talls infectats, calma el dolor dels cops, redueix les inflacions, decolora els “blaus”, neutralitza les picades d’insectes, desinfecta els grans de la cara i alleuja el mal de cap. Amb massatges a les cames, activa la circulació de la sang en cas de varius amb friccions, sobre el pit fa respirar millor si hom està refredat, aplicat sobre les articulacions dóna agilitat a l’artrític i al reumàtic, també guareix les morenes i els penellons.

Com que no conté cap substància química sintètica no té contraindicacions.

 Aplicació

Rentau ben net, amb aigua, i sobre la part afectada aplicau l’ungüent amb un massatge suau i cobriu amb un pedaç calent de cotó.

 

 

 

 

 

Ó

            

Ô

 

Les clerecies d'aquestes pagines son només per la seva informació i de cap manera substitueixen la opinió medica.

Los datos en estas paginas son para su información personal y de ninguna manera substituyen la opinión médica

The data on these pages are for information only and are not intended to take the place of a doctor's opinion.

 

Ñ

           

Ò

 

Derrara revisió 03/03/2005